Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený jogurtovo - nivovým krémom je s čerstvým pečivom v lete vhodný aj ako ľahký obed alebo večera, recept pochádza z francúzskej kuchyne.

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Najprv som pripravila jogurtovo - nivový krém, do misky som prelisovala cesnak,...
  2. ...pridala som nivu pokrájanú na plátky,...
  3. ...roztlačila pomocou vidličky na drobno,...
  4. ...pridala som domáci extrahustý biely neochutený jogurt,...
  5. ...dobre premiešala a odložila do chladničky,...
  6. ...z chladničky som vybrala umyté osušené dobre vychladené jablko a hrušku,...
  7. ...vykrojila som stred pomocou formičky na šamrole,...
  8. ...ovocie som priečne pokrájala na tenké plátky, ktoré som pokvapkala citrónovou šťavou, aby nezhnedli,...
  9. ...striedavo som kládla na seba plátky jablka a hrušky do vežičky na seba, poslednú vrstvu tvoril vykrojený vrch jablka, za vežičku som dala umyté a osušené listy špenátu, ktoré som jemne osolila, pokvapkala citrónovou šťavou a olivovým olejom,...
  10. ...ovocie som preliala jogurtovo - nivovým krémom, posypala na hrubo pokrájanými a vopred na sucho opraženými vlašskými orechmi, tento šalát som podávala ako ľahký obed s čerstvou francúzskou bagetou,...
  11. ...je to veľmi chutné osviežujúce jedlo, ktoré sa môže podávať ako chuťovka, ako predjedlo, ako samostatné jedlo či už ako ľahký obed alebo večera.