Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom,
doplnený jogurtovo - nivovým krémom je s čerstvým pečivom v lete vhodný aj ako ľahký
obed alebo večera, recept pochádza z francúzskej kuchyne.
Postup
- Najprv som pripravila jogurtovo - nivový krém, do misky som prelisovala cesnak,...
- ...pridala som nivu pokrájanú na plátky,...
- ...roztlačila pomocou vidličky na drobno,...
- ...pridala som domáci extrahustý biely neochutený jogurt,...
- ...dobre premiešala a odložila do chladničky,...
- ...z chladničky som vybrala umyté osušené dobre vychladené jablko a hrušku,...
- ...vykrojila som stred pomocou formičky na šamrole,...
- ...ovocie som priečne pokrájala na tenké plátky, ktoré som pokvapkala citrónovou šťavou, aby nezhnedli,...
- ...striedavo som kládla na seba plátky jablka a hrušky do vežičky na seba, poslednú vrstvu tvoril vykrojený vrch jablka, za vežičku som dala umyté a osušené listy špenátu, ktoré som jemne osolila, pokvapkala citrónovou šťavou a olivovým olejom,...
- ...ovocie som preliala jogurtovo - nivovým krémom, posypala na hrubo pokrájanými a vopred na sucho opraženými vlašskými orechmi, tento šalát som podávala ako ľahký obed s čerstvou francúzskou bagetou,...
- ...je to veľmi chutné osviežujúce jedlo, ktoré sa môže podávať ako chuťovka, ako predjedlo, ako samostatné jedlo či už ako ľahký obed alebo večera.