Jablkovo-hroznový závin
Autor receptu: elekra
Jeden z ďalších rýchlych dezertov, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Stačí len zapnúť fantáziu na plný plyn, naplniť cesto, vyrobiť závin a dať ho piecť.
4 porcie |
5 minút príprava |
10-15 minút na 200 °C |
Postup
- Hotové lístkové cesto (už rozvaľkané) vystrieme. Umyté jablká si očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky, hroznové bobuľky poprekarajujeme na polovičky a obidva druhy ovocia dáme na pripravené cesto. Pridáme za hrsť hrozienok (nemusia byť), posypeme škoricovým a vanilkovým cukrom a lyžicou alebo dvoma hnedého cukru (podľa toho, kto má aké rád sladké ). Urobíme závin, povrch priečne nakrojíme a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Po upečení vyberieme a ešte horúce nakrájame a podávame.