Jablkovo-čokoladový

Autor receptu: evani

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vypracujeme si cesto z múky, kypriaceho prášku, trstinového cukru, sódy bikarbóny, potom pridáme rastlinné mlieko, olej. Snažíme sa dosiahnuť konzistenciu nie príliš hutnú.
  2. Vylejme na plech, potom nastrúhame jabĺčka, zmiešame s cukrom, necháme postáť. Dve-tri jablká som si ošúpala a nakrájala na plátky a poukladala na cesto. Po pol hodinke vytlačíme z postrúhaných jabĺk všetku štavu a poukladáme rovnomerne na cesto. (Ja som štavu použila na zriedenie cesta).
  3. Dáme koláčik piecť na cca 45 minút na 180 stupňov. Vyberieme. Čokoládu si rozpustíme s kokosovým olejom a vylejeme na vychladnutý koláč. Dáme do chladničky, kým stuhne čokoláda.
  4. Zo svojej skúsenosti, možem povedať, že koláčik chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa trochu"rozoberie". Takže ak vám vydrží do dalšieho ďna, tak do toho :)