Jablkové ruže (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Som milovníčka ruží.Pestujem ich v mojej záhrade.Tento recept je tiež o ružiach, ale trošku v inej podobe.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. tak veľmi som vám chcela ukázať, ako som to robila, no bohužial, pokazil sa mi foťák a všetko sa mi vymazalo..to, čo bolo už v PC mi zostalo a tak to sem dávam...moja letná jabloň...
  2. Jablčka padajú, pretože, je u nás bez dažďa a strom nedokáže veľké množstvo ovocia udržať..takže každý deň nazbieram za vedro jablk a to treba spracovať..tak som pozbierala a dala som sa do spracovania ..
  3. Jablčka som umyla, prekrojila na štvrťky a odstránila jaderník...
  4. Kožu som neošúpla. ale som ich pokrájala na tenké plátky,,,snažila som sa, nedávať tam zbytky, ktoré boli menšie..na ukladanie, potrebujem rovnakú veľkosť...zo sedemvrstvovej štrúdle mi zostali odkrojky-spodky, odložila som do mrazničky..nebolo to veľa cesta, akolo 250g.nechala som ho roztopiť..cesto som rozvaľkala na tenko.. z cesta som narezala po celej dlžke pracovnej dosky pásy široké 3 cm..každý pás cesta som potrela roztopeným maslom a posypala strúhankou..na strúhanku som ukladala pripravené jablčka..
  5. príprava jablčok na plnenie..pokrájané jablčka som dala do rajnice, posypala 3 lyžicami cukru a jednou lyžičkou škorice..jablčka som zaliala vodou, len toľko, aby boli mierne vo vode ponorené..varila som ich necelé 2 minúty..uvarené som zcedila a vyložila na umelohmotný podnos, na ktorý som položila servítky, aby prebytočnú vodu odsali...ukladala som jablčka na cesto z prava do ľava, pekne vedľa seba a ukladané všetky rovnako otočené..posypala som ich škoricovým cukrom a začala som stáčať do formy ruže z ľavej strany..dávala som pozor, aby ruža mala spodok rovný, aby sa na pekáči nezvalila...
  6. na plech som dala pečiaci papier a poukladala som ruže...nepotierala som ich...trúbu som dala vyhriať na 180 st. a piekli sa 20 min.hneď po vybratí z túby som ich potrela vlažným lekvárom po celej ploche a posypala práškovým cukrom..