Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Kombinácia zemiakového cesta,jablk a želatiny zo šumienky.

44
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Jablka očistím,na dno hlbokého plechu položím papier na pečenie a naň nastrúham na uhorkovom strúhadle jalká.Ak sú jablká kyslejšie posýpem ich troška cukrom a škoricovým cukrom.
  2. V miske si zhnetiem cesto,
  3. rozvaľkám a položím na jablká.Upečiem.
  4. Medzi tým si pripravím želatinu.V 1/2 l vody rozpustím šumienku,nechám ju vyšumieť,/ja som použila Dr Oetker,ale song je lepšia/,
  5. pridám džus,cukor a zl.klas
  6. a uvarím.
  7. Medzi tým sa koláč upečie,papier odstranim
  8. a vylejem naň želatinu.nechám vychladnuť.
  9. Pokrajam na rezy.