Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkové rezy - aj bezlepkové, aj tvarohové

manka1 - fotkamanka1, 27. februára 2018
Jablkové rezy - aj bezlepkové, aj tvarohové
Foto: manka1

Krehké jablkové rezy sa dajú urobiť klasicky, so zemiakmi a tento recept je s tvarohom v ceste. Boli výborné - mäkkučké.

24
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
50 g
250 g
1 ks
3 PL
 štipka
1 ks
250 g
Plnka:
asi 6 ks
4 PL
2 ks
1 balíček




Postup

  1. 1

    Tvaroh, múky, Heru, vajce, 3 PL práškového cukru, štipku soli, kypriaci prášok - z týchto surovín vypracujeme cesto (pre lepkáčov treba dať 350 g polohrubej múky). Rozdelíme ho na dve časti - a dáme do chladu odstáť - kým pripravíme plnku.

  2. 2

    Plnka: Jablká ošúpeme, postrúhame, osladíme - hlavne podľa chuti. V 3 dl studenej vody rozmiešame vanilkový puding. Vlejeme do jabĺk, primiešať môžeme hrozienka.

  3. 3

    Klasický plech si vystelieme papierom na pečenie - a na tento papier rozvaľkáme jednu časť cesta. Preložíme na plech. Navrstvíme na toto cesto jablkovú plnku. Na druhý papier si vyznačíme ohnutím veľkosť plechu. Naň rozvaľkáme druhú časť cesta. Preklopíme na plech, kde je už jedno cesto, a na ňom jablková plnka. Potom stiahneme papier.

  4. 4

    Keď už máme takto jablčník prichystaný na plechu - tak vložíme do rúry a upečieme - na 180 °C doružova. Po miernom vychladnutí pocukrujeme. Upečený bol fantasticky mäkučký. Tvaroh v ceste robí mäkkosť, a pri bezlepkovej verzii dobre drží cesto - nemrví sa.

Diskusia k receptu

luwinka
V bode 2 . je plnka. Píšeš , že -------- V 3 dl studenej vody rozmiešame vanilkový puding. Vlejeme do jabĺk. A ja sa pýtam : Nesteká potom tá plnka , ked je tam tá voda 3dcl s pudingom ? ďakujem. Inak sa mi páči recept.
manka1
nie nesteká - to zmiešaš s jablkami - potom sa to naloží na to prvé cesto. je to hustejšie ako voda - lebo je tam ten škrob. inak to sa dáva preto, aby ak majú jablká viac šťavy, tak to tak nestekalo.
ale ak sa bojíš, tak tam kľudne daj len 2dl vody - to len aby sa ten puding rozpustil .
haji
Jablečník vy padá moc dobře. Mám otázku - zda a nakolik se těsto při válení lepí?
vienetta
Aka je to prosím lupinová múka a asi ju dostať len v zdravých potavinách, či?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia