Jablkový koláč

Jablkové pité s lahodnou chuťou (fotorecept)

Autor receptu: myalab

Tento koláčik je v našej rodine obľúbený. Recept som po rokoch upravila, aby bol ešte lahodnejší a zdravší.

30
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Múku, cukor, maslo, prášok do pečiva dáme do misy. V mlieku (najlepsie použiť Topnatur kokosový nápoj, z ktorého pripravíme husté mlieko) rozmixujeme vajíčka a polovicu pridáme do misy. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Prvú časť cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech.
  2. Jablká je najlepšie nastrúhať na Borner strúhači na najmenšíe rezančeky. Veľkosť 1. Nepúšťajú šťavu a pité je potom šťavnaté. K nastrúhaným jablkám pridáme škoricový cukor a citrónovú kôru a premiešame. Jablkovú plnku navrstvíme na cesto a utlačíme.
  3. Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Popicháme vidličkou. A na vrch vylejeme a rovnomerne rozotrieme druhú časť najlepšie kokosového mlieka s rozmixovanými vajíčkami, ktoré nám urobí ešte väčšiu lahodnosť. Mlieko pekne pretečie cez dierky po vidličke. Upečieme do ružova.
  4. Pité môžeme poprášiť práškovým cukrom, čo ja ale nepreferujem. Máme radi len nahý. Pité pripravené s kokosovým nápojom Topnatur je oveľa lahodnejšie. Recept dodatočne upravujem po rokoch. Nápoj - mlieko pripravíme zmiešaným trošku teplej vody so sušeným kokosovým nápojom a doplníme do 2 dl.
  5. Topnatur Kokosový nápoj doda koláčiku iný rozmer, oveľa lahodnejší. Tu je odkaz na použitý nápoj. https://www.fitness4u.sk/zdrava-vyziva/topnatur-kokosovy-napoj-350-g/?gclid=CjwKCAjw9L_tBRBXEiwAOWVVCRFGNfc_NLHEB7-FnsTPJ4yUXwigc346vjEtN-lzcbRuIr70HBm8FhoCNlIQAvD_BwE