Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Jablkové minitortičky

siuuu - fotkasiuuu, 6. októbra 2019
Jablkové minitortičky
Foto: siuuu

Zo včerajšieho pečenia mi ostalo cesto (použila som menšiu formu, pretože iba z tej som mala 2 kusy). Keďže ako správna gazdinka sa Zobraziť celý popisZo včerajšieho pečenia mi ostalo cesto (použila som menšiu formu, pretože iba z tej som mala 2 kusy). Keďže ako správna gazdinka sa snažím produkovať čo najmenej odpadu, upiekla som ho a zimprovizovala tieto rozkošné tortičky - a boli výborné. Takže ak vám zostane korpus - tu je nápad čo s ním.

8-10
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

 upečený tmavý
4-5 ks tvrdšie menšie
2 dl
1 ks celá
2 ks celý
5 ks
1-2 PL mleté (mandle, pistácie...)




Postup

  1. 1

    Z upečeného vychladnutého korpusu (mne zostalo cesto z jablkovej torty) okrúhlou vykrajovačkou vykrojíme kolieska z priemerom 4,5 cm. Z jednej strany potrieme troškou džemu.

  2. 2

    Na plnku zmiešame mleté orechy (vlašské, mandle, pistácie, ...) s podrvenými piškótami, džemom, rumom a pomarančovou šťavou tak, aby sme dostali polotuhú zmes.

  3. 3

    Jablká ošúpeme, vykrojíme špeciálnym nástrojom (alebo nožom) jadrovníky tak, aby jablká ostali vcelku a bol, prázdny iba stred. Jablká pokrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Víno s trochou vody, cukrom a voňavým korením privedieme k varu, vložíme kolieska jabĺk, vypneme a necháme pošírovať pokiaľ nie sú plátky jabĺk mäkké (ale nesmú sa rozpadávať - musia držať tvar) - cca 8-12 minút, podľa hrúbky plátkov. Jablká vyberieme von a necháme vychladnúť. Z plátkov rovnakou vykrajovačkou, ktorou sme vykrajovali z cesta kolieska vykrojíme tiež kolieska tak, aby diera po jadrovníku bola v strede.

  4. 4

    A ideme skladať tortičky - na koliesko cesta (potretou stranou hore) položíme plátok jablka, do otvoru v strede natlačíme trocha plnky a priklopíme druhým kolieskom korpusu (potretou stranou dolu). Jemne pritlačíme a boky obalíme v posekaných orieškoch . Ozdobíme podľa chuti a fantázie. Ak Vám zvýši plnka, urobte z nej miniguľky, obaľte v orieškoch alebo v kokose a máte ďalšiu maškrtu.

Diskusia k receptu

haji
Moje nervy, smontovat takové puzzle v sladké podobě, to chce šikovnost a zapálení. Velmi pěkné a chutné tortičky! Jsi šikulka! Foto může jít hned do soutěže!!
45678
@siuuu máš dobrý vkus,nielen na pečenie,ale mne sa veeeeľmi páči aj Tvoj aranžmán... decentný,nevtieravy:-)
1x siuuu
siuuu
@45678 (6.10.2019 19:06)

Ďakujem ... ja mám rada také jednoduchšie zdobenie aj servírovanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia