Všetky suroviny dáme do misy a elektrickým šľahačom miešame 2 minúty.
Pripravíme hladké cesto.
Naplníme ním 12 papierových košíčkov.
Upečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 18-20 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si vanilkový krém.
V hrnci metličkou rozmiešame mlieko, solamyl, agávový sirup a mletú vanilku (ideálne by bolo použiť vanilkový struk, ale ja som už doma nemala) .
Na miernom ohni uvaríme hustý krém. Necháme ho pri izbovej teplote vychladnúť.
K vychladnutému krému pridáme tuk izbovej teploty a vyšľaháme dohladka. Na záver do krému zašľaháme stužovač.
Na jablkovú náplň si pripravíme 3 jablká.
Očistíme ich a nakrájame na malé kocky.
V malom hrnci rozohrejeme tuk pridáme cukor a škoricu.
Potom pridáme jablká a vodu. Hrniec prikryjeme a jablká 5 minút podusíme. Necháme vychladnúť.
Karamelový sirup: Cukor dáme do hrnca pridáme vodu a necháme na miernom ohni variť, kým sa voda neodparí a cukor neskaramelizuje. Pridáme mlieko, tuk a necháme prevrieť. Necháme vychladnúť.
Do koláčikov vyhĺbime jamky.
Naplníme ich jabĺčkami.
Koláčiky ozdobíme krémom a karamelovým sirupom.
A ešte koláčik v reze :) Hrnček ktorý som použila ako odmerku má 250ml.