Jablková žemľovka

Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Množstvo surovín si pripravujem podľa toho, koľko žemľovky chcem pripraviť a teda aj podľa veľkosti pekáča.
  2. Nakrájané rožky alebo kúsky sendviča namočím v zmesi rozšľahaných žĺtkov s mliekom a vanilkovým cukrom. Pekáč si mastím maslom (tukom) a posypem strúhankou. Jablká som narezala na malé tenké plátky, ochutila som krupicovým cukrom, škoricovým cukrom a premiešala aj s hrozienkami. A pracujem - ukladám na pekáč - vrstvím namočené rožky, jablká, rožky.
  3. Celkom na vrch dávam plátky masla a popolievam ešte trochou roztopeného masla. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút a priebežne kontrolujem.
  4. Keď je žemľovka takmer upečená do ružova, natriem na vrch vyšľahaný sneh z bielkov a práškového cukru a nechám v rúre ešte sneh zapiecť.
  5. ...a je upečená. Môžeme jesť. Táto je pripravená z rožkov.