Jablková torta

Autor receptu: babav

Nezvycajny nazov pre jablkovy kolac,ale chutou aj vzhladom sa vyrovna ovocnym tortam.

8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Muku vymiesame s tukom,cukrom ,skoricou a vajcom na vlacne cesto. Cestom vystelieme tortovu formu s volnym dnom (dno aj strany) a odlozime na 30 minut do chladnicky.
  2. Jablka okrajame , nastruhame na tenke platky na bocnej strane struhadla a polejeme stavou z citrona.Poukladame ich na dno vychladenej formy.
  3. Vajcia vyslahame s cukrom,slahackou a kyslou smotanou .Vyslahanou zmesou zalejeme jablka vo forme.Posypeme mandlovymi lupienkami a upecieme .Upeceny kolac mozeme posypat cukrom.Vychladeny kolac krajame ostrym nozom na porcie.