Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa z lístkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Dnes na želanie priateľa jablková štrúdľa, priznávam, z lístkového cesta, ešte k tomu kupovaného ?. Veľmi jednoduchý recept,
najmä pre začiatočníkov.
12 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká som rozkrojila na štvrtiny a vyrezala jadrovníky.
- Potom som ich nastrúhala na hrubom strúhadle. Takto mi odpadla práca so šúpaním, lebo šupka ostane v ruke po nastrúhaní. Cukor, citrónovú šťavu a škoricu si každý dá podľa chuti...
- Lístkové cestá postupne rozvaľkáme, rozložíme jablkovú plnku, zatočíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200 stupňov.
- Štrúdle sa piekli 50 minút, vybrala som ich z rúry...
- ...nechala trochu vychladnúť a nakrájala. Dobrú chuť želám.