Jablková/slivková tvarohová štrúdľa s orechmi

Autor receptu: alzbetty

Tak sme zase zberali úrodu... cesto z overenej klasiky od babičky, plnka nápad od mamičky a zrealizovala som to napokon ja :D Chutné, rýchle, o chvíľu zjedené

Postup

  1. Zamiešame všetky suroviny na cesto. Ak je cesto príiš suché, podľa potreby dolievame vlažným mliekom. Potom ho rozdelíme na dve časti (vzniknú dve malé štrúdle) a vyvaľkáme na pomúčenej doske.
  2. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a mletou škoricou. Cesto posypeme mletými orechmi podľa chuti, pokladieme polovice sliviek (na druhé cesto dáme očistené jablká nakrájané na mesiačiky a poliate trochou citrónovej šťavy) a posypeme kryštálovým cukrom.
  3. Ovocie posypeme tvarohovou plnkou (tvaroh musí byť sypký inak sa ťažko nanáša) a štrúdľu zvinieme. Dáme na plech s papierom, potrieme olejom a upečieme.
  4. Horúcu štrúdľu potrieme vodou zmiešanou s cukrom. Podávame nakrájanú posypanú práškovým cukrom.