Jablková nátierka s kakaovou príchuťou

Autor receptu: ivkaa

Táto nátierka je výborná na palacinky, lievance, vianočku, prípadne aj na chlebík namiesto džemu :)

3
porcie

Postup

  1. Táto dávka je cca pre 3 osoby na palacinky alebo lievance :) Očistené a umyté jablká (ja som mala 1 veľmi veľké jablko) si pokrájame na malé kúsky a dusíme v 50 ml vody cca 15-20 minút. Potom pridáme kakao, maslo, xylitol al. trstinový cukor a ešte malú chvíľku povaríme. Ak by to bolo príliš husté, resp. priháralo, ešte podlejeme trošičkou vody podľa potreby.
  2. Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme lyžicu vanilkového pudingu v prášku a opäť prevaríme. Podľa mňa je to tak primerane sladké, ale radšej treba pred mixovaním ochutnať (určite závisí aj od chuti jabĺk, tieto moje boli dosť sladké!). Taktiež čo sa týka množstva vody, použite toľko, aby vám vyhovovala hustota.
  3. Taak.. a vyšiel mi 1 takýto maličký pohárik, ktorý zjem za 2 dni :) Polovičkou pohárika som natrela 13 ks lievancov - podľa tohto si skúste vypočítať, koľko nátierky vám treba urobiť :)