Jablko-krúpový puding

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. septembra 2015

Pretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných verziách na tato je sladká. Krúpa aj pohanka Zobraziť celý popisPretože bol sýty obed tak večera bola ľahká a sladká. Už som tu krúpy pridal iných verziách na tato je sladká. Krúpa aj pohanka sú zdraviu ohromne prospešné.

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
400 g
3 PL
2 PL
2 dl
2 ČL
6 ks
3 PL ľubovoľný
2 ks tortová




Postup

  1. 1

    Jablka som zbavil šupky a jadier a pokrájal na asi 2 - 3 cm kusy. Krúpy som opláchol v sitku pod vodou.

    Jablko-krúpový puding - obrázok 1
  2. 2

    Dal som do do hrnca a zalial vodou toľko aby bolo 1 cm nad krúpami a jablkami. Teraz som tam pridal víno, med, cukor, mletú škoricu, klinčeky a džem. Dal som to na šporák variť. Džem som použil šípkový zostal mi, tak nech sa nepokazí, keď je otvorený. Od bodu varu som to varil asi 25 minút. Občas som to premiešal, hlavne na začiatku, aby sa nelepilo na dno.

    Jablko-krúpový puding - obrázok 2
  3. 3

    Voda sa mi takmer všetka vytratila. Krúpy boli mäkké jablka tiež . Tak som v troche studenej vody rozmiešal dva sáčky tortová poleva číra. Vlial so to hrnca a pritom miešal nech sa to prevarí. Za chvíľu to začalo dobre hustnúť. Hrniec som odstavil zo sporáka.

    Jablko-krúpový puding - obrázok 3
  4. 4

    A vlial som to do pripravených misiek. Nechal to ochladnúť a večera je hotová. Môžete si to dať aj na raňajky, alebo desiatu, či olovrant. Je to ľahko stráviteľné. Nevyzerá to vábne , ale je to fakt dobre. Želám Vám dobrú chuť.

    Jablko-krúpový puding - obrázok 4

Diskusia k receptu

jofolit
Zaujímavý nápad ten začiatok robím aj ja ako kompót z čerstvých jabĺk. No krúpy to ma nikdy nenapadlo tam pridať. A nie je to moc sladké? Môže to dobré chutiť.
jozka2
Krupy mam rada na rozne sposoby,aj tvoj by mi chutil keby som ich smela.Najradsej som ich mala vo vianocnej kubovej polievke s krupkami,ale tam ide perlovka.Je to polska vianocna polievka nenormalne chutna.
patroveckypitrs
@jofolit nie je to moc sladké tie jablka sú totiž dosť kyslé. Pre @izabella929 ja krúpy kupujem v Cop-e tam ich majú dosť. Pre @jozka2 o tejto polievke som ešte nepočul, alebo možno to voláme inač , kde zoženiem na ňu recept? Ďakujem Vám za milé slova.
danda3
Okrem pohánky a pšena sú u mňa obľúbené aj krúpy, určite vyskúšam. Nič si z toho nerob, že to nie je fotogenické, ani pohánka nie je.☺
jozka2
@patroveckypitrs ,neviem,kde.Ja som sa ju naucila pred 25 rokmi v USA od jedneho stareho poliaka,ktory bol velky gurman,akobynie,ved polska kuchyna je vynikajuca.Ja som varila ,on pri mne stal a vysvetloval.
Ked sa zisla celaaa rodina nevedeli prenachvalit/hlavne,ze bola zadarmo,nemuseli varit/,no a samozrejme som do toho pridala aj trochu zo slovenskej chuti tak to bolo 2 x dobre,ale ak mas zaujem napisem ti ho do TS.Ja odvtedy robim nasu klasicku hubovku bez klobasy na masle a potom aj tuto s krupami.Na Silvestra zase s klobasou, ta niesmie chybat.
patroveckypitrs
Pre @jo žka2 mám záujem o tu s krúpami. Len zas neviem čo je skratka TS. Ja som v tomto (počítačoch) samouk a začiatočník. Ďakujem.
marianne
Tomuto ani ja neodolam, aj ked mam krupy radsej na slano. Aj par vlasakov by sa tam pytalo a poliat vo finale trosicku medom. Vyborny recept, dakujem
marianne
viem, chystam sa nan:-) ja krupy musim mat kazdy tyzden, tak mi chutia, takisto pseno, ci ovsene vlocky..
evanaaa
Pre @patroveckypitrs - odpoviem ti aspoň ja na otázku TS znamená - Tajná správa, máš to úplne hore, pri nápise Varecha.... je to tá obálka, TS vidí len ten, komu ju posielaš. Ale nie vždy to funguje, treba skúsiť.
evanaaa
A ešte k receptu, - krúpy som zatiaľ neskúšala, nemala, ale puding by som ochutnala, ako chutí, nech viem.
patroveckypitrs
Ďakujem @evanaaa za komentár a radu. Je to dosť veľká dávka. Mne z toho vyšli štyri veľké misky. To je len rada podla počtu osôb. Ja som si dal na vrch tvaroch jemný a mal som veru dosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia