Izraelský osviežujúci zeleninovo-syrový šalát (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento šalát sme mali dnes na raňajky, kedysi som si ho poznačila podľa TV-paprika. Recept som trocha upravila, pôvodne sa pripravuje so syrom Feta, použila som Balkánsky syr, lebo Feta syr som nedostala a miesto čerstvej mäty piepornej som použila sušenú mätu. Okrem syra sa používa ešte zeleninová paprika, šalátová uhorka,cibuľa, na hrubo pokrájaná petržlenová vňať. Soľ sa pridáva opatrne, syr je slaný dosť. Na záver sa ochutí octom a pokvapká olivovým olejom. Je veľmi osviežujúci.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cibuľu som pokrájala na kocky.
  2. Pripravila som si potrebnú zeleninu.
  3. Do misy som dala zelenú papriku a šalátovú uhorku, ktoré som pokrájala na kocky asi o hrane 0,5 cm.
  4. Pripravila som si syr...
  5. ...a pokrájaný syr na kocky o veľkosti 0,5 cm som pridala do šalátovej misy.
  6. Potom som pridala cibuľu...
  7. ...a posypala som celé mätou piepornou.
  8. Posypala som na hrubo pokrájanou petržlenovou vňaťou.
  9. Ochutila som octom, soľou a...
  10. ... čerstvo mletým čiernym korením, olivovým olejom a šalát som dobre premiešala.
  11. Hotový šalát som podávala s čerstvo upečeným rohlíkom.