Išelské tortičky

mojaradost - bez fotkyMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 7. decembra 2017 17:46
Ďalšie jej recepty »

Na Vianoce u nás nemôžu chýbať:))

40
porcií
40 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
420 g
140 g
280 g
80 g mleté
1 bal
1 ČL
Plnka:
250 ml
1 bal (40 g)
200 g
250 g
1 PL
2 PL mleté
Ďalej potrebujeme:
200 g
 (Dr.Oetker)
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do misy, pridáme cukor, Heru, vanilkový cukor, mleté orechy. Cesto vymiesime a odložíme do chladu zabalené v potravinárske fólii na 30 minút. Potom ho vyberieme, necháme chvíľu postáť a rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm, vykrajujeme formičkou priemer 4,5 cm a upečieme aby zostali bledé. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: mlieko uvaríme s pudingovým práškom na hustú kašu a necháme vychladnúť, prikryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme po čiastkach vychladnutý puding a um. Vyšľaháme na hladký krém a zamiešame orechy.

  3. 3

    Vychladnuté kolieska spájame plnkou pomocou cukrárenského vrecka. Vrchnú časť namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením a necháme stuhnúť. Odložíme do chladu. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist