Chlieb

Írsky domáci chlieb - bez droždia, bez kvásku (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Žiadne čakanie na kysnutie, len vymiešať a upiecť. Chlebík nám veľmi chutí.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z tohto som chlebík piekla. Asi je dôležité použiť hustý jogurt - teda grécky. Raz som dala obyčajný biely a chlebík bol síce chutný, ale taký ťažký, nenadýchaný.
  2. Suroviny v miske zmiešame. Len ich dobre premiešame, ale nemiesime.
  3. Papier na pečenie pohúžvam, namočím a potom sa s ním lepšie pracuje. Vysteliem ním misu z jenského skla.
  4. Na papier preložíme cesto, trochu upravíme do bochníka a vrch posypeme múkou.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 1 hodinu. Keď pečiem chlebík, vždy dám na spodok rúry misu s vodou. Tá sa počas pečenia odparuje a chlebík sa nevysušuje.
  6. Upečený preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Aj tento úkon je dôležitý, aby sa chlebík chladil aj od spodu.
  7. V reze.