Chlieb
Írsky domáci chlieb - bez droždia, bez kvásku (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Žiadne čakanie na kysnutie, len vymiešať a upiecť. Chlebík nám veľmi chutí.
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Z tohto som chlebík piekla. Asi je dôležité použiť hustý jogurt - teda grécky. Raz som dala obyčajný biely a chlebík bol síce chutný, ale taký ťažký, nenadýchaný.
- Suroviny v miske zmiešame. Len ich dobre premiešame, ale nemiesime.
- Papier na pečenie pohúžvam, namočím a potom sa s ním lepšie pracuje. Vysteliem ním misu z jenského skla.
- Na papier preložíme cesto, trochu upravíme do bochníka a vrch posypeme múkou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C asi 1 hodinu. Keď pečiem chlebík, vždy dám na spodok rúry misu s vodou. Tá sa počas pečenia odparuje a chlebík sa nevysušuje.
- Upečený preložíme na mriežku a necháme vychladnúť. Aj tento úkon je dôležitý, aby sa chlebík chladil aj od spodu.
- V reze.