Iné jednohubky - zemiakové vežičky a balíčky fajnového jazýčka

slunce3 - fotkaslunce3, 22. júla 2013
Iné jednohubky - zemiakové vežičky a balíčky fajnového jazýčka
Foto: slunce3

Toto robím na oslavy. Postup je jednodduchý ako facka. Vždy zmiznú do poslednej omrvinky. Zaručene s týmito jednohubkami budete mať úspech :). Recept som Zobraziť celý popisToto robím na oslavy. Postup je jednodduchý ako facka. Vždy zmiznú do poslednej omrvinky. Zaručene s týmito jednohubkami budete mať úspech :). Recept som odkukala v TV. Kto ho robil a ako, presne už neviem. Jediné čo si pamätám, že pôvodné ingrediencie som trošku pozmenila zemiakové vežičky a balíčky fajnového jazýčka.

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zemiakové vežičky:
15 ks
500 ml
1-3 strúčik (aj viac kto má rád)
1 ČL
1 ČL
Balíčky cca 15 ks:
2 ks alebo hermadúr alebo encián
2 bal. alebo parmská
1 viazanička
100 g




Postup

  1. 1

    zemiakove-vezicky zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, ošúpeme odrežeme vrch aj spodok tak aby stáli, z vrchu vydlabeme dierku, plníme dresingom: biely jogurt+cesnak podľa chuti 1-3 strúčiky + bylinky - pertžlenová vňaťka a kôpor (toto môžete obmieňať podľa sezóny a chute :) ) +štipka soli aj korenia dáme na zemiačky a na vrch dáme kaviár :) poukladáme do stredu podnosu

  2. 2

    Balíčky potrebujeme syr - hermelin/hermadur/encian.. proste ktorý chcete alebo aj všetky :) prošutko alebo schwartzvaldskú šunku, ktoo akú radšej :) Syr nakrájame na plátky cca 1-1,5cm, zabalíme do šunky - ak dáte prošuto pribalte do balíčka list rukoly, ak dáte schwartza.. dajte dnu kúsok mladej cibulky, treba robiť rýchlo nakoľko syr sa rýchlo topí a hotovo, naukladáme okoľo vežičiek. Ešte to na ozdobu zastrúham tvrdým zrejúcim syrom ako napr. dziugas, volovec alebo parmenaz.

  3. 3

    Šup do chladničky, aby syr nevitiekoľ kým príde návšteva :) Dobrú chuťku :)

    Iné jednohubky - zemiakové vežičky a balíčky fajnového jazýčka - obrázok 3

Diskusia k receptu

slunce3
No sem tam mi aj idu pekne na nervy ;-) ale co uz, zijeme len raz tak aspon s plnym bruchom :-D
Dakujem. O mesiac ma to caka, asi 5 nasobna varka ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia