Indická šošovicová polievka s karí a pečenými jablkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak na tenké plátky. Dve jablká zabalíme do alobalu a dáme piecť
asi na 20 minút do rúry rozohriatej na 200 °C. Cibuľu s cesnakom orestujeme na rozohriatom oleji, pridáme
kurkumu a karí, šošovicu, ktorá bola cez noc namočená vo vývare, a zalejeme kuracím vývarom.
- Varíme asi 30 minút, až kým šošovica nie je úplne rozvarená. Pridáme ošúpané pečené jablká zbavené jadrovníka a všetko spolu nahladko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a korením. Podávame s opraženými kockami jabĺk
a môžeme ju zjemniť kyslou smotanou.
- Náš tip: Cesnak sa dá ľahšie ošúpať, ak ho predtým namočíme na 30 minút do vlažnej vody.
|