Indiánky z plechu

elekra - fotkaelekra, 27. novembra 2011
Indiánky z plechu
Foto: elekra

Recept mám od mojej mamy, nerada varila, ale rada a dobre piekla. Tak tu je náš recept na indiánky :

20 minút
príprava
20 a 15 minút
na 175 °C

Suroviny

10 ks
200 g
350 g
6 lyžíc
100 g -na polevu




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si rozdelíme na 4 a 6. Všetky žĺtky vymiešame mixérom s kryštálovým cukrom do peny,

    Indiánky z plechu - obrázok 1
  2. 2

    4 bielka so štipkou soli vytrepeme do tuha.

    Indiánky z plechu - obrázok 2
  3. 3

    Do žĺtkovej hmoty primiešame preosiatu hrubú múku

    Indiánky z plechu - obrázok 3
  4. 4

    a obe hmoty jemne spojíme

    Indiánky z plechu - obrázok 4
  5. 5

    do hladkého cesta,

    Indiánky z plechu - obrázok 5
  6. 6

    ktoré preložíme na plech vytretý olejom a vysypaný hrubou múkou

    Indiánky z plechu - obrázok 6
  7. 7

    a dáme piecť do zohriatej rúry na 175 °C asi 15 až 20 minút (záleží od rúry).

    Indiánky z plechu - obrázok 7
  8. 8

    Upečený korpus necháme vychladnúť.

    Indiánky z plechu - obrázok 8
  9. 9

    Zo zvyšných 6 bielok si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, pridáme práškový cukor a trochu kyseliny citrónovej a trepeme nad parou, kým sa nám bielkový sneh neuvarí.

    Indiánky z plechu - obrázok 9
  10. 10

    Vychladnutý korkus natrieme pikantným lekvárom, použila som ríbezľové želé,

    Indiánky z plechu - obrázok 10
  11. 11

    a na to natrieme uvarený sneh,

    Indiánky z plechu - obrázok 11
  12. 12

    rozotrieme po celej ploche

    Indiánky z plechu - obrázok 12
  13. 13

    a ozdobíme čokoládovou polevou. Moja pleva je z várovej čokolády rozpustenej s trochou oleja. Po stuhnutí je krásne lesklá. Môže sa potrieť celá plocha, alebo sa ozdobí nastrúhanou čokoládou. Koláčik sa nechá stuhnúť a môže sa podávať.

    Indiánky z plechu - obrázok 13

Diskusia k receptu

irenaw
ten z titulnej fotky tu jeden mať..... mňam
sneica
uvodne foto nadherne, zakusok ukladam...:)
tinca
kolegyňa ich nosila keď mala sviatok sú chutné, krásne foto:)
modrykamen
Ďakujem! Na tento recept som dlho čakal. Robievala ho mamka, ale jej recepty sa dakde podeli. Bol to jeden z mojich najobľúbenejších koláčov, a odteraz zasa bude.
elekra
Ďakujem za komenty, koláčik sme včera jednoducho "zblajzli". Bol vynikajúci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia