Imam Bayildi (Imam omdlel)

Autor receptu: 2010

No naozaj sa tak vola tento recept stary turecky recept , "Imam ktory omdlel ", vela pribehov je preco ... Jeden je ze to bolo take dobre ale druhy je ako Turecke prislovie:"Imam evinden ash, olu gozunden yash cikmaz "(Ziadne dobre jedlo neodide z imamoveho domu tak isto ako mrtvy uz neplace ".asi bol lakomy. Inac je to naozaj vyborne...

20 minut minút
príprava
30 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklazany nakrajame na polky dopichame vydlickou poolejujeme a dame na cca.10 minut piect do horucej truby.Vyberieme trochu dame vychladnut a lyzicou vyskrabeme duzinu odlozime a tak aby sme nechali korytka a neposkodili kozu a ostalo trochu duziny.
  2. Na rozpaleny olej na panvici dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu po par minutach pridame cesnak .Na male kocky nakrajane zrele paradajky tradicne sa supu a hrozienka,oregano, petrzlenovu vnat pridame vyskrabanu duzinu z baklazanu ( je ju dobre posekat nozom ).
  3. Pripravime si nalev z citronovej stavy, paradajkovej stavy, cukru a soli, ktorym zalejeme naplnene baklazany a dame naspat do truby piect na cca 20 minut zakryte a este zapiect na odokryte 10 minut. Tradicne sa serviruje ako letne jedlo v bytovej teplote.