Pilaf - národné jedlo Bulharska videorecept

slobodaasolidarita - fotkaSloboda a Solidarita, 19. mája 2019 9:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením slov „Pula“ (zmes mäsa a ryže) a “Pulāka” (v sanskrite znamená hrudku uvarenej ryže).

5
porcií

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Na masle a oleji pomaly upražíme nadrobno nakrájanú šalotku, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Keď šalotka zmäkne, pridáme ryžu a premiešame. Ďalej pridáme hrozienka a orechy, zalejeme horúcim vývarom, pridáme bobkový list a rozmarín.

  3. 3

    V rozohriatej rúre dusíme, kým vývar vsiakne a ryža zmäkne (cca 15 minút).

  4. 4

    Vypneme a necháme 5 minút odstáť. Rozmarín a bobkový list vyberieme a ryžu prevzdušníme vidličkou.

  5. 5

    Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  6. 6

    TIP majstra Ihnačáka: Pilaf môžeme obohatiť mäsom z hydiny, napr. kuracím, morčacím alebo kačacím. Mäso môže byť upečené zvlášť a primiešané do jedla.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist