Ihnačák varí Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska videorecept

slobodaasolidarita - fotkaSloboda a Solidarita, 20. mája 2019 9:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným ohňom. Grilovanie má v bývalej Juhoslávii špeciálne postavenie a siaha až do roku 1860, kedy sa práve čevapčiči začalo šíriť do okolitých krajín z Veľkého trhu v Belehrade.

4-6
porcie

Suroviny

500 g mleté
4 strúčiky
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
1 lyžička
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mleté mäso zmiešame s nasekaným cesnakom a cibuľou, ochutíme soľou a korením a poriadne premiešame.

  2. 2

    Mäsovú zmes tvarujeme do malých šúľkov a opekáme na oleji zo všetkých strán dochrumkava.

  3. 3

    Servírujeme s ajvarom: Upečieme papriku, baklažán a paradajky v rúre, stiahneme z nich šupku, vyberieme semienka a spolu rozmixujeme.

  4. 4

    Pridáme olej, soľ, cukor, feferónku, korenie a opäť rozmixujeme. Dochutíme octom.

  5. 5

    TIP majstra Ihnačáka: Horúcu upečenú zeleninu dajte na chvíľu do igelitového vrecka. Šupka sa bude dávať dole oveľa ľahšie.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist