Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 8. septembra 2011
Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, miešané (hovädzie a bravčové)
1 ks
20 g
10 ks
10 ks
1 PL
40 ml
1 PL
1,5 ks
60 ml
60 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na polovicu. Posolíme, posypeme cukrom a nastrúhame na ne pomarančovú kôru. Sušíme pri 70 stupňoch 3 – 4 hodiny.

  2. 2

    Do mixéra nalejeme šťavu z uhorky, ocot, citrónovú šťavu a všetko rozmixujeme. Počas mixovania dolievame oba oleje, až kým nezemulgujú. Emulziu dochutíme soľou a necháme 30 minút oddýchnuť.

  3. 3

    Skaramelizujeme cukor a následne pridáme tekvicové semienka. Tie pár minút popražíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú uhorku narežeme na mesiačiky a na masle ju opečieme. Podávame s mäsom, paradajkami, emulziou a semienkami.

Diskusia k receptu