« Naspäť na tento recept

Huspeninová vežička s vínovým želé verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

V studenej vode umyjeme a dočistíme bravčové koleno a paprčky. Dáme ich variť do studenej vody a privedieme do varu. Pridáme celú cibuľu, cesnak, bobkový list, nové a čierne korenie, soľ a veľmi pomaly varíme 7–8 hodín.

Po dovarení mäso a paprčky vyberieme a vzniknutý vývar dochutíme podľa vlastnej chuti. Mäso oberieme od kostí, vložíme do formičiek a zalejeme precedeným vývarom. Formičky dáme do chladu a necháme tuhnúť aspoň 12 hodín. Pri podávaní vyklopíme z formičky a podávame s opečenou cibuľou a octom.

Želé kocky: Z vody a cukru uvaríme cukrovú vodu a necháme ju vychladiť. Plátky želatíny zalejeme ružovým vínom zmiešaným s cukrovou vodou a nalejeme do formičiek. Necháme zatuhnúť a podávame k huspenine.

Suroviny




6
porcií
15
minút
príprava
480
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist