Plnené husacie stehná
Plnené husacie stehná

Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 22. októbra 2018
Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo pripravované Zobraziť celý popisNedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas. Stôl sa vtedy oblieka do elegantnejších šiat, ale prím hrá jedlo pripravované s láskou a nadšením. Nedeľa praje tradíciám, ale je aj vhodnou príležitosťou vyskúšať niečo nové. Prečo by to nemohli byť špeciality z našej hotelovej kuchyne?

4
porcie
220 minút
príprava

Suroviny

4 ks
Chlebová plnka:
2 ks (alebo iné biele pečivo)
1 ks
100 ml
1 ks
Tekvicové pyré:
1 ks
100 g
Petržlenové krokety:
200 g uvarené
30 g
1 ks
100 g
Na trojobal:
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Chlebová plnka: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme nadrobno pokrájanú červenú papriku, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť.

  2. 2

    Husacie stehná: Husacie stehná vykostíme, osolíme a okoreníme, naplníme plnkou a zvinieme, spevníme ihlou a dáme do pekáča. Stehná zalejeme olejom tak, aby boli ponorené. Pečieme v rúre 3 hodiny pri teplote 70 °C.

  3. 3

    Tekvicové pyré: Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme a pokvapkáme olejom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 140 °C hodinu. Po upečení ešte teplú tekvicu rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme podľa potreby a zjemníme maslom.

  4. 4

    Petržlenové krokety: Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme múku, vajce a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré obalíme v trojobale a vypražíme v oleji.

Diskusia k receptu

bubaya
Nazvala by som to Hádaj, čo bude dnes na obed, lebo husacie stehno na tom ťažko identifikovať. Na prvý pohľad som si myslela, že to vľavo je losos.
radost
@Bubaya (22.10.2018 11:09)

aaaleee
šak
sa musíš na jedlá v ostatnom čase pozerať s umeleckým nadhľadom..!!
:-)
1x bubaya
radox1
podoba sa to na foie gras,vtedy ta teplota a cas by mal vyznam,ale stehna sa u uvedenych udajoch neupecu.
evanaaa
Na chlebovú plnku je uvedené pečivo, preto sa pýtam, či môže byť aj chlieb? Tiež mi to pripomína hocičo iné, ako tie stehná, ale treba vziať v úvahu, že sú vykostené a zrolované, takže nemôžu mať tvar stehien, ale môže to byť dobré jedlo.
zivestriebro
Ani vykostené kurča nevyzerá ako kurča. Na husacie stehno sme zvyknutí v podobe kosti trčiacej z "bochníka" mäsa. Toto je ale skvelé jedlo bez kosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia