Husacie ragú
Husacie ragú

Husacie ragú s plackami z divokej ryže

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 29. novembra 2017
Husacie ragú s plackami z divokej ryže
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (1200 g)
3 PL
1 ks
300 ml
50 g
50 g
200 ml
200 g
100 g
Placky:
150 g
200 g
1 ks
6 PL
1 ks
10 g




Postup

  1. 1

    Z husacích pŕs odstránime kožu, očistené prsia nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci na rozpálenom oleji opražíme cibuľu a mäso, pridáme korenie na divinu, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme dusiť 20 minút.

  2. 2

    Potom pridáme huby (kuriatka a hríby), brusnice, povaríme domäkka, zahustíme tmavou zápražkou. Dochutíme smotanou na varenie a čerstvým rozmarínom.

  3. 3

    Na prípravu placiek najprv do vriacej vody vložíme divokú ryžu, ktorú mierne prevaríme. Takto uvarenú ryžu scedíme, pridáme huby shitake, nastrúhanú surovú cuketu, vajíčko, nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie. Z tejto zmesi vytvarujeme placky a pečieme na oleji v panvici na miernom ohni dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia