Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Husacie prsia šikmo narežeme do hĺbky kože, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. V chlade necháme odpočinúť aspoň hodinu.
- Na oleji opečieme z každej strany po 5 minút. Najprv zo strany kože.
- Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vývarom a dopekáme v rúre 20-30minút.
- Pripravíme si ingrediencie do omáčky: pomarančová šťava, čerstvý ďumbier a pomarančovo-citrónovo-ďumbierová marmeláda.
- Do výpeku z mäsa pridáme múku a opečieme.podlejeme vývarom a pomarančovou šťavou, pridáme aj marmeládu , osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme. Na záver omáčku precedíme do omáčnika.
- Ako prílohu si uvaríme ryžu Basmati tak, že ju vsypeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 10minút.Precedíme do sitka.
- Mäso šikmo narežeme na plátky a podávame s ryžou a omáčkou. Ozdobíme mesiačikmi pomaranča a bazalkou alebo inou bylinkou.
|