Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Husacie prsia šikmo narežeme do hĺbky kože, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. V chlade necháme odpočinúť aspoň hodinu.
  2. Na oleji opečieme z každej strany po 5 minút. Najprv zo strany kože.
  3. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vývarom a dopekáme v rúre 20-30minút.
  4. Pripravíme si ingrediencie do omáčky: pomarančová šťava, čerstvý ďumbier a pomarančovo-citrónovo-ďumbierová marmeláda.
  5. Do výpeku z mäsa pridáme múku a opečieme.podlejeme vývarom a pomarančovou šťavou, pridáme aj marmeládu , osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme. Na záver omáčku precedíme do omáčnika.
  6. Ako prílohu si uvaríme ryžu Basmati tak, že ju vsypeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 10minút.Precedíme do sitka.
  7. Mäso šikmo narežeme na plátky a podávame s ryžou a omáčkou. Ozdobíme mesiačikmi pomaranča a bazalkou alebo inou bylinkou.