Husacie krokety

Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, vložíme do pekáča a zalejeme masťou tak, aby boli úplne zaliate. Dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C na 8 hodín.
  2. Ešte vlažné stehná rozoberieme a kožu vyškvaríme na panvici na husací tuk. Mäso natrháme, zmiešame s vychladenou masťou, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu rozdrvených mandlí.
  3. Z hmoty vypracujeme guľky a dáme ich schladiť.
  4. Ostatné mandle a orechy rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Guľky obalíme postupne v múke, vyšľahaných vajciach, zmesi orechov so strúhankou a vypražíme v oleji dozlata.
  5. Rakytník umyjeme. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme rakytník, podlejeme vodou a varíme, kým sa rakytník nerozvarí. Rozmixujeme a precedíme. Tekutinu znova privedieme do varu, pridáme agar a prevaríme. Necháme úplne vychladnúť a rozmixujeme na hladké želé.