Husacie krokety
Husacie krokety s mandľami a rakytníkovým želé (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Husacie stehná nasolíme, nakoreníme, pridáme nasekaný tymian
a necháme odležať do rána. Potom umyjeme, vložíme do pekáča a zalejeme
masťou tak, aby boli úplne zaliate.
Dáme konfitovať do rúry vyhriatej na 90 °C
na 8 hodín.
- Ešte vlažné stehná rozoberieme a kožu vyškvaríme na panvici na husací tuk. Mäso natrháme, zmiešame s vychladenou masťou, osolíme, okoreníme, pridáme polovicu rozdrvených mandlí.
- Z hmoty vypracujeme guľky a dáme ich schladiť.
- Ostatné mandle a orechy rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Guľky obalíme postupne v múke, vyšľahaných vajciach, zmesi orechov so
strúhankou a vypražíme v oleji dozlata.
- Rakytník umyjeme. Cukor rozpustíme
na karamel, pridáme rakytník, podlejeme
vodou a varíme, kým sa rakytník nerozvarí. Rozmixujeme a precedíme. Tekutinu
znova privedieme do varu, pridáme agar
a prevaríme. Necháme úplne vychladnúť
a rozmixujeme na hladké želé.
|