Komentáre k receptu:
  • rubyrom - fotkarubyrom 1. decembra 2018 o 15:16

    Zajímavý recept, ráda bych ochutnala! Toto ovoce jsem sice již v marketech viděla, ale ještě jsem ho nejedla, budu muset vyzkoušet. Jinak řezy máš Izi opět krásné!
    @zareaguj
  • 3sandra3 - fotka3sandra3 1. decembra 2018 o 15:27

    Krásny , chutný koláčik, s ovocím vždy šťavnatý. Palec hore :-)
    @zareaguj
  • frezia - fotkafrezia 1. decembra 2018 o 16:03

    Mila @izabela929 , kupila si nezrele ovocie. Kaki mame skoro stale doma. Zrele ma krasnu oranzovu farbu a je na omak mäksie. Prezrete je uz celkom mäkke, ale ma vybornu sladku chut. Kaki vhodne uz na jedenie musi byt pekne oranzove. Ked kupim niekedy take ako ty, necham ho dozriet. Potom je uz velmi chutne. V ziadnom pripade by som ho nevarila. Chutne zrele kaki pouzijem na ozdobu zakuskov, do ovocnych salatov, alebo ho len tak nakrajam na zjedenie. Ta supa je tvrda, okrajujem ju skrabkou na zemiaky. Toto na tej fotke bolo ako to tvoje a za 5 dni je uz vynikajuce na jedenie.


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 1. decembra 2018 o 16:20

    Vyzrálé kaki miluju. Nevyzrálé je trpké, mdlé chuti. Je možné, že po uvaření se chuť změní. No prostě, hledím jako zjara. Obdivuhodné krájení mě vždy dostane.
    @zareaguj
  • farbuska - fotkafarbuska 1. decembra 2018 o 19:43

    Hurmikaki je vynikajúce ovocie, avšak treba ho jesť až úplne dozreté, keď je celkom mäkké a vyfarbené. Ovocie výborne a rýchlo dozrieva, keď ho dáte do vrecúška spolu s jablkami.
    Nezrelé hurmikaki je nielen trpké a bez chuti, ale môže spôsobiť tráviace ťažkosti (môže v žalúdku koagulovať).
    @zareaguj
     1x frezia
  • izabella929 - fotkaizabella929 1. decembra 2018 o 20:14

    @frezia , vďaka za radu...čo mi zostalo chcem urobiť kompót..
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 1. decembra 2018 o 20:15

    Ďakujem pekne za vaše komentáre..
    @zareaguj
  • babinka - fotkababinka 1. decembra 2018 o 22:55

    Mame ten strom v californii na zahrade, ovocie oberame pekne vyfarbene, ale nie makke. Po nakrojeni je vnutri hladke s ciastocne maksimi ciarkami. Vtedy chuti najlepsie, chrumam ho ako jablko. Druha odroda je nevhodna na konzumaciu v tvrdom stave, musi byt takmer na hnilicku a jedava sa zvycajne lyzickou. Na Sk som kupila jedno a bolo obrate vcas a vnutrajsok bol trpky, nechutny. Preto moze dochadzat k omylom, tie makkulinke su tmavaej vyraznej farby
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkucharka 1. decembra 2018 o 23:48

    Mne sa zdá, že @Frezia má na fotke caqui ( kaki alebo palosanto ) a @Isabella929 má na obrázku persimon. ( to sú mená tu u nás, v Španielsku ).
    Prvé sa jedia mäkké a to posledné tvrdé, ako hovorí @Babinka.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 2. decembra 2018 o 00:55

    Rod : Diospyros česky Tomel
     cs.wikipedia.org/wiki/Tomel...

    500 druhů - např. Diospyros kaki - Asian Persimon, Japan Persimon,
    Diospyros lotus - Date-plum,
    Diospyros virginiana - American Persimon,
    Diyopyros negra - Black Persimon atd. :
     en.wikipedia.org/wiki/Persimmon#Diospyros_lotus_(date-pl...

     cs.wikipedia.org/wiki/Tomel...
    _japonsk%C3%BD
     titbit.cz/produkt/kaki-churma/...
    @zareaguj
  • bubaya - fotkabubaya 2. decembra 2018 o 01:09

    @Kucharka (1.12.2018 23:48)

    Kaki, persimon, diospiro, caqui, palosanto, hurma, ázijský rajčiak....je všetko jeden názov pre to isté, u nás známe ako hurmikaki, čo sa predáva nedozreté.....
    @zareaguj
  • staja - fotkastaja 2. decembra 2018 o 10:00

    @Izabella929 , krásna práca ako vždy.
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 2. decembra 2018 o 10:15

    @babinka , je iba na škodu veci, že 90% ovocia predávaného v nákupných centrách je oberané za nezrelého stavu...v tomto prípade nemáme ani potuchy, ako chutí pravé na strome dozreté ovocie..nuž čo stále sa učíme a nikdy nie sme dokonale vzdelaní..vďaka za poučenie..)
    @zareaguj
  • olinecka - fotkaolinecka 2. decembra 2018 o 17:50

  • používateľ nemá avatarmotyka 5. decembra 2018 o 23:27

    Hurmikaki som jedávala ešte za socíku. Neviem aké druhy odrôd boli, ale boli výborné. Málokedy neboli dozreté, tak ako je to dnes. Vtedy stáli 7,- Sk /1 kg. Keď som ich nechala úplne dozrieť - skoro až prezrieť, boli mäkučké, takže sme ich jedli lyžičkou. Vtedy mali fantastickú chuť. A na piškóte, so šľahačkou a kyslou smotanou - famózne, jedná báseň. Neviem prečo, ale dnes ani tak nedozrejú. Po dlhšom státi, skôr začnú nahnívať. Nechápem.....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkucharka 15. decembra 2018 o 16:03

    Tak som tu aj s fotkami z obchodu, spomenula som si na diskusiu o tomto ovocí, keď som ich videla. U nás v obchode predávajú caqui/palo santo mäkké, preto je v takých sieťkach z polystyrénu. Tak sa aj konzumuje, zvyčajne sa prekrojí a vyjeda lyžičkou. Caqui - persimón sa predáva tvrdé len tak v papieroch alebo voľne poukladané a tiež sa konzumuje tvrdé, zbavené šupy.



    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarkucharka 15. decembra 2018 o 16:03

  • používateľ nemá avatarhaji 15. decembra 2018 o 16:20

    @Kucharka (15.12.2018 16:03)
    U nás v pletených dupačkách prodávají jen nashi.
    Krásné foto i ovoce, letos jsem kaki odolala - je nehezké a tvrdé jako ocel, o ceně nemluvím.
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaredakcia člen redakcie Varecha.sk, 15. decembra 2018 o 16:45

  • redakcia - fotkaredakcia člen redakcie Varecha.sk, 15. decembra 2018 o 16:46

  • používateľ nemá avatarkucharka 16. decembra 2018 o 12:47

    Ah, ešte som zabudla dať fotku persimonu ako sme to jedli doma...
    Ďakujem redakcii za otočenie fotky :-))


    @zareaguj
     1x haji
  • redakcia - fotkaredakcia člen redakcie Varecha.sk, 16. decembra 2018 o 13:19

    @Kucharka (16.12.2018 12:47)

    Nemáte za čo :)


    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist