Hummus

dorenika - fotkadorenika, 25. januára 2013
Hummus
Foto: dorenika

Keďže je to u nás najoblúbenejšia potravina a spapáme ho naozaj veľa naučila som sa ho urobiť doma,je to najľahšie na svete a s Zobraziť celý popisKeďže je to u nás najoblúbenejšia potravina a spapáme ho naozaj veľa naučila som sa ho urobiť doma,je to najľahšie na svete a s tým z obchodu sa nedá porovnať.Jedávame ho s nachos,alebo mrkvou,paprikou,alebo na chlebe s uhorkami.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

450 g
2 strúčiky
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Ak chcete použiť sušený cícer tak ho cez noc namočte do vody s 1/2 KL sody bik.Potom v troche vody rýchlo priviesť k varu a pomali variť asi pol hodiny aby bol mäkky.A pred použitím vysušte.

    Hummus - obrázok 1
  2. 2

    Vhodte do mixéra a rozmixujte na hladko,pridajte roztačený cesnak,citronovú šťavu,dosoľte a okoreňte podľa chuti.Môžete pridať sezamový olej.

    Hummus - obrázok 2

Diskusia k receptu

mijaita
Výrazně se na talíři poleje olivovým olejem a posype černým sezamem ! Tak se servíruje na stůl . Píše se to hummus :-)
Mnohem lepší, i když ne tak rychle připravený, je ovšem z vařené cizrny než z konzervy.
mijaita
Ještě k vaření - máčí se nejlépe přes noc a na hummus vařím v papiňáku 45 min !! Dobrý recept, oprav si název !
honestka
pravda, ale tahini mu doda ten pravy smrnc.
Je to vynikajuce jedlo tak ci tak, hlavne s tou chrumkavou zeleninkou.
pre mna aj s dalsou podobnou specialitkou "baba ganoush"
marianne
ja som ho sice jedla, ale nerobila.Tak mozno podla teba niekedy spravim,akurat musim vyrobit tahini pastu,myslim,ze je tu na Vareche aj recept niekde na nu...ak chces popozeraj @dorenika
ebaka
cícer je zdravá strukovina a treba ju jesť často,aj v podobe nátierky na slovenský spôsob,tak si názov nechaj,je to tvoj rcp,ja to skúsim aj podľa teba,nie každý ma doma tahini....ale je pravda,že original to nie je,pekný deň
miamia
Dorenika, ďakujem za pripomenutie, hummus doma zbožňujeme! :) Robievam z vareného cíceru, ešte teplý ho mixujem s trochou vody, v ktorej sa varil... Tahini pasta nie je najlacnejšia, robievam bez nej...ale, raz určite vyskúšam... Pekný a jednoduchý receptík si dala, super! :)
mijaita
Nepochybně s tahini je hummus lepsi. Ale nesmí se to přehnat. Ani do baba ghanoush se tahini nesmí dát moc aby nepřebila chuť lilku nebo ciceru. @ebaka když je to hummus, proč nechávat špatný název? Někdo zadá do vyhledávače a zbytečně mu tenhle recept zůstane utajený.
2010
@dorenika mala si to dobre :-) v anglickej anglictine je to houmous.
"Houmous" is the standard spelling in British English. Among other spellings are hummus, hummous, hommos, humos, hommus and hoummos.
slavka2012
S houmousom je to ako s kapustnicou alebo fazulovou polievkou, existuje vela variacii a vsetky su dobre. Mne chuti s troskou mletej rimskej rasce a koriandrovymi listkami, v rodine je oblubeny s harissou a osmaznou cibulou.
dorenika
@marianne vies ako ked to niekomu zdvyhne sebavedomie e jenazov po jeho tak s radostou nazvy pomenim co ze by nie :)
bonka6
teraz som skúsila tento recept, dnes mi ho spomínala teta.Cícer som nikdy nepapala,ale za koštovku nič nedám a tak som kúpila konzervu a citron. Je to zvláštna chut a zaujímavá.Snažím sa trochu papat podla delenej stravy a tak sa mi páči že si nátierku možem dat na chlieb. Je super :-) Dakujem
warisiss
tahini pastu si doma urobite za chvilocku, stacia vam sezamove semiacka a olivovy olej. Nasucho opeciete bud na panvici alebo v rure 5salok sezamovych semiacok, nie do zhnednutia, len aby zavonalo a pomixovat s 2 a pol salky olivoveho oleja. Hotovo.
nadia56
@warisiss , mam otazku, prosim ta,kolko vazi 1 sacok sezamovych semienok? ja kupujem sezam volne - na vahu, aj pol kila naraz, mozno to bude chciet vediet viac ludi, dakujem za odpoved, pekny den ti prajem:-)
janocka84
Mnam, ja to taaaaak zboznujem :d Vzdy ked som v UK neviem sa ho dojest :D Dakujem za recept, urcite vyskusam, vypada to easy :D:D:D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia