Hummus

Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Veľa krát nemám dosť času, aby som čakala, kým sa cícer namočí - uvarí - vychladne. Preto často robím túto zjednodušenú verziu a je rovnako výborná.

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cícer v konzerve je možné kúpiť v bežnom supermarkete. V originálnom recepte sa pridáva tahini pasta - pasta zo sezamových semiačok. Väčšinou tahini nedostanete v bežných supermarketoch, takže som ju nahradila obyčajnými sezamovými semiačkami, ktoré som pomlela na kávovom mlynčeku. A tak sa mi zdá ešte lepšie, lebo vynikne chuť čerstvo pomletého sezamu.
  2. Cícer scedíme, nálev nevylievame. Sezam pomelieme na kávovom mlynčeku.
  3. Cícer dáme do mixéru a trochu rozmixujeme. Pridáme olivový olej, mletý sezam, soľ, drvenú rascu, trochu nálevu (2-3 PL), pretlačený cesnak, citrónovú šťavu (asi z 1/2 citróna) a všetko rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutnáme, pripadne ešte dochutíme podľa chuti.
  4. Nátierku preložíme do misky, vrch posypeme sladkou paprikou, prípadne pokvapkáme olivovým olejom.
  5. Podávame s chlebom, ideálne arabským:). Dobrú chuť!