Hummus - cícerová nátierka za 10 minút fotorecept

elenas - fotkaelenas, 11. apríla 2018
Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept)
Foto: elenas

Veľa krát nemám dosť času, aby som čakala, kým sa cícer namočí - uvarí - vychladne. Preto často robím túto zjednodušenú verziu a Zobraziť celý popisVeľa krát nemám dosť času, aby som čakala, kým sa cícer namočí - uvarí - vychladne. Preto často robím túto zjednodušenú verziu a je rovnako výborná.

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

2 konzervy (v slanom náleve)
4 PL (lúpané)
5-6 PL
2 strúčky




Postup

  1. 1

    Cícer v konzerve je možné kúpiť v bežnom supermarkete. V originálnom recepte sa pridáva tahini pasta - pasta zo sezamových semiačok. Väčšinou tahini nedostanete v bežných supermarketoch, takže som ju nahradila obyčajnými sezamovými semiačkami, ktoré som pomlela na kávovom mlynčeku. A tak sa mi zdá ešte lepšie, lebo vynikne chuť čerstvo pomletého sezamu.

    Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cícer scedíme, nálev nevylievame. Sezam pomelieme na kávovom mlynčeku.

    Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cícer dáme do mixéru a trochu rozmixujeme. Pridáme olivový olej, mletý sezam, soľ, drvenú rascu, trochu nálevu (2-3 PL), pretlačený cesnak, citrónovú šťavu (asi z 1/2 citróna) a všetko rozmixujeme na hladkú kašu. Ochutnáme, pripadne ešte dochutíme podľa chuti.

    Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nátierku preložíme do misky, vrch posypeme sladkou paprikou, prípadne pokvapkáme olivovým olejom.

    Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s chlebom, ideálne arabským:). Dobrú chuť!

    Hummus - cícerová nátierka za 10 minút (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Vypadá to moc dobře a na čerstvém chlebíku to bude fajn chuť.
jozka2
Tuto pomazanku mam rada s cesnakom a poliate oliv,olejom s pita bread
marianne
vraj to zo zaváraného nie je ono, ale mne sa s tým tiež nechce párať a namáčať, spravím podľa tvojho receptu najbližšie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia