Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 2. februára 2012
Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie  (fotorecept)
Foto: tatranka

Možno sa budete diviť,že v tejto dobe mrazov a snehu uvádzam,také jedlo,ako je hubová praženica. No zalistovala som si vo fotografiach Zobraziť celý popisMožno sa budete diviť,že v tejto dobe mrazov a snehu uvádzam,také jedlo,ako je hubová praženica. No zalistovala som si vo fotografiach a objavila som fotky,ako sme boli s manželom v lete na hubách.Keďže si huby suším,zaváram a aj mrazím, k nápadu nebolo ďaleko. Mala som domáci chlebík a praženička bola o chvíľočku na stole,servírovaná aj so spomienkami.

3
porcie
1O minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g  -miešanka
1 väčšia
3 ks
podľa chuti
lyžica
na posyp.
na posyp.praž.
 ,olivový olej,




Postup

  1. 1

    Cibuľka udusená na masle.Pridať prekrajované huby,mala som tam od kuriatok,dubáčikov,masliakov... Nechať dusiť,kým nezmäknú.To je asi 10 minút.Voda sa odparí.Potom pridám trochu soli a korenie.Vmiešam celé vajíčka.Nakoniec trochu sekanej petržlenovej vňate. Na tanieri,zdobím,červenou mletou paprikou a petržlenovou vňaťou.

    Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravím si zeleninový šalát.Tento krát to bola zelená uhorka,cibuľka,paradajka,petržlen.Sladkokyslý nálev,zakapaný olivovým olejom.K tejto pestrej porcii,kúsok domáceho chlebíka,ten som mala upečený.Chutný džús a mohli si pochutiť a spomínať.

    Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A už sa len posadiť,k prestretému stolu.

    Huby s vajíčkami, spomienka na hubárčenie  (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

matata1
Krásne si prestrela, to sa muselo dobre spomínať.
marianne69
..to teda ano,nielen krasne prestrete,ale ta vooona.Ved to je to,ked takto si mrzne a v dome rozvoniava hubova prazenica,to sa spomina na leto:-)....@tatranka ten salatik je prepekny...
salinka
Uz aby to bolo z cerstvych hribov. Narobila si chutky:-)
sovka62
@tatranka , niekoľko rokov som zvykla mraziť huby. Vždy som ich blanšírovala v slanej vode, nechala vychladnúť, rozsypala na tácku, dala zmraziť a potom vložila do vreciek na mrazenie. A každý rok som ich vyhodila. Bála som sa ich použiť, stále som mala pocit, že to mrazenie nemusí byť dokonalé a že by sa niekomu mohlo niečo stať. Takže teraz u nás v zime len sušené.
zdenkas
Čo dodať-krásne,krásne a určite chutné.Ukladám pre inšpiráciu.
tatranka
@sovka62 mrzí ma,že si sa tak rozhodla,pretože popis zmrazenia húb,je presne ako píšeš.Blanžírujem,vychladím a v mikrosáčkoch uložím do mrazáku.Robím ich tak aj ja. Roky.....rokúce.Ja som sa na začiatku hubárčenia bála čerstvých húb,aby nebola niektorá hubka jedovatá.No to nehrozilo a ani nehrozí.Manžel dokonale pozná všetky huby- ako mykológ.Do lesa by na ne chodil aj dva krát do dňa. No tento rok bol slabý na huby. No my svoj štandart sme nazberali.
Ďakujem za komentáriky
afataga
ja som huby tiez mrazila, ale kedze sa ta voda vyleje a potom nemaju moc chut, teraz robim ako ma naucila kamaratka z Ostravy: mlade pevne huby pokrajam na vacsi kusky a surovo :-) natlacim do poharov, nepridavam tam vobec nic a sterilizujem 1,5 hod. a na druhy den 1 hod.,vydrzia aj dva roky a su takmer ako cerstve
tatranka
@afataga toto mrazenie nepoznám.Zabudla som spomenúť,že ich aj tak konzervujem,že ich v bravčovej masti usmažím a naložím do menšich sklenených pohárov a potom ich sterilizujem.Minulý rok som ale takto huby nekonzervovala,lebo som ich mala málo.Ale ak bude možnosť stálo by za to,skúsiť aj tvoj spôsob.
tatranka
...prepáč,nie mrazenie.Pomýlila som sa.Samozrejme sterilizuješ...Vďaka.
cistinka
Tiež huby zamrazujem - ako ty a bohato ich využívam. Aj suším, aj zaváram (keď sú)...ale mrazené mám najradšej :-))
dorisa
Ďakujem za návrat do krásnych letných a jesenných dní:) huby máme radi, mam aj sušené, aj mrazené, tiež aj zavarené. Teším sa na čerstvé, bude aj praženica aj rizotko. Krásne fotky:)
sneica
vyzera super...rada sa necham inspirovat...kk
cica2
krásny recept, ako všetky od teba! Huby s vajíčkami je moje obľúbené jedlo :-)
skye
krasne to mas naservirovane aj pekny fotorecept...
tatranka
Ďakujem za príjemné komentáriky.Tento rok je to z hubami slabšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia