Grilovaná panenka

Hubový „kubo“ ku grilovanej panenke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Panenku očistíme od blán, osušíme papierovou utierkou a sprudka opečieme na oleji z oboch strán. Osolíme, okoreníme a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 10 minút.
  2. Krúpy namočíme na 5 hodín do vody, potom vodu zlejeme a krúpy uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a odložíme bokom. Sušené huby uvaríme vo vode, scedíme a nasekáme najemno. Vodu, v ktorej sa varili huby zredukujeme na 100 ml.
  3. Na bravčovej masti opražíme dozlata najemno nasekanú cibuľu. Pridáme krúpy, huby, hubový vývar, dochutíme soľou a korením, na konci zjemníme maslom a pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.