Hubovo-smotanové cestoviny - vegan fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 18. apríla 2015
Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept)
Foto: stanci11

Toš toto je jedno z mojích častých šup-šup jedál. Keď večer prídem vyfľusnutá z práce a tréningu, tak to prásknem na panvičku a obed Zobraziť celý popisToš toto je jedno z mojích častých šup-šup jedál. Keď večer prídem vyfľusnutá z práce a tréningu, tak to prásknem na panvičku a obed na druhý deň je pripravený.... a celé je to v štýle "skoro samo sa to urobilo" :)

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
50 ml
1 ks
20 g
150 - 200 g




Postup

  1. 1

    Klasicky som začala nakrájaním cibuľky a jej orestovaním do sklovita. Potom som prihodila nakrájané šampiňóny, zľahka posolila a nechala ich nech skúsia pustiť šťavu. Medzičasom som si dala variť ryžovú cestovinu, klasicky v slanej vode, len doba varenia je kratšia 5-7 min. Treba dávať pozor, lebo sa ľahúčko rozvarí.

    Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny som dusila kým neboli také polohotové a tu sa musím priznať, šupla som tam trošku hubového korenia a hubovej sójovej omáčky. Ono na ochutenie kupovaných šampiňónov zvyknem použiť namočené sušené huby a tú vodu v ktorej ich prevarím. Ale v rámci úspory času som si to trošku uľahčila.

    Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počkala som kým sa odparí z húb voda a pridala som ryžovú smotanu. Čím hustejšiu chcete omáčku tým viac vody odparíte :) Ja tie huby nikdy úplne nevysuším na tej panvici, nech je tá omáčka taká jemnejšia potom.

    Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    So smotanou som to prevarila 3-5 minút a dochutila. Kto nie je zvyknutý na chuť rýžovej smotany, tak v tomto kroku to rozhodne treba ochutnať a dochutiť podľa seba. Mne obvykle stačí mlčko a troška soli (dávala som sójovú omáčku a tá je slaná sama o sebe, tak obvykle moc nedosoľujem)

  5. 5

    Potom som do omáčky pridala scedené cestoviny a prehriala som to spolu cca 2 minútky. Mám to radšej ako ich len poliať na tanieri. Nech riadne naberú hubovú chuť :)

    Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A úplne na záver som prihodila nakrájané čierne olivy, premiešala a odstavila.

    Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a hotovo :) Vravím šup-šup. Odniesla to jedna panvica a jeden malý hrniec. Skoro som to omylom zjedla hneď večer :D Inak mali by ste vidieť tie pohľady mojich kolegov keď si donesiem listy bazalky a gurmánsky si to natrhám na to jedlo až v práci...ževraj som šialená :D

    Hubovo-smotanové cestoviny - vegan (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mariamka
paci sa mi taketo crazy varenie :) a navyse, aj vies, co robis, sialena? tak spravne :)
stanci11
jeeej ďakujem ;) inak najbližšie čo chcem skúsiť sú tie tvoje mackoidné cesnakové placky, len musím splašiť medvedí cesnak, sa na to teším ako malá :D
caterina
dobre si navarila, ryzovu smotanu pouzivam aj ja a je dobra. Paci sa mi vyraz vyflustnuta :))) tiez ho pouzivam
havino
super rýchlovka, aj chutná, varim si podobne, ked som doma sama a roboty okolo domu je na celý den
mijaita
Taknejak varim totez nekdy, ale mam rada ryzove, sklenene nudle a smetanu sojovou gran cucina. Na dochuceni je super thajska ustricovka. Je lahodna ve spojeni s tou smetanou a neni tak pikantni jako sojovka. A okolo ustric nebezela ani omylem, to bych nejedla. Jinak houby jen restuju a nikdy nedusim :-)
stanci11
Diky dievčence za komenty :)
@mijaita , diky za typ na tú ústricovku, chystám sa na vietnamské trhy u u nás, tak tam jednu uchmatnem...teda ak mi budú vedieť povedať ktorá to je, lebo nejako nefičia na češtine :D
2010
Ujo google je na figu prekladat vety a sklonovat ale jednotlive slova je OK daj si z anglictiny oyster sauce do vietnamciny a hore v rohu je symbol mikrofonu a to im prehra vo vietnamcine. Tak ja robim ked neviem mam to v mobile a strcim im to pred nos.
 www.google.com.au/search?q=tanslate+&ie=utf-8&oe=...
stanci11
@2010 : to s tým googlom je asi celkom dobrý nápad :D lebo ja už sa niekedy cítim ako cvok keď od nich niečo chcem :D
@mijaita : dikyyyy, už mám obrázok v mobile!! no ja už sa inak teším ako ju vyskúšam ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia