Hubové placky (fotorecept)

Autor receptu: poetka

Toto je môj prvý recept , ktorý tu uverejňujem, na vareche čítam recepty, ktoré obsahujú neskutočný zhluk ľudskej fantázie. Ja tu vkladám jednoduché jedlo zo surovín zo záhrady a lesa. Tieto placky si pamätám od detstva, piekla ich moja babka i mama, teraz ich pripravujem svojim deťom. Zvyčajne si prispôsobujem recepty podľa svojej chuti a surovín. Tieto placky nemám potrebu obmieňať. Majú príjemnú chuť čerstvých dubákov, keď máme na ne chuť v zime, tak mám v zásobe mrazené dubáky.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji alebo masti popražíme nadrobno pokrájanú väčšiu cibuľu, Pridáme nadrobno pokrájané dubáky, rascu, ( ja dávam rascu , ktorú zbieram na lúkach pod lesom, je krásne aromatická) a soľ. Dubáky obsahujú veľa vody, netreba teda podlievať.
  2. Takto vyzerá udusená hríbovo-cibuľová zmes.
  3. Kým nám udusené dubáky chladnú, urobíme si cesto ako na palacinky z mlieka, múky a vajca. Pridáme hubovo-cibuľovú zmes, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a dosolíme podľa potreby. Samozrejme, že prispôsobiť si môžete tuk, ja som dnes dala domácu bravčovú masť , ale zvyknem dávať aj olej. Taktiež mlieko, myslím, že nie je problém dať sójové mlieko, ja dávam mlieko od našej kravičky. :) Netreba sa báť rasce ani petržlenovej vňate, dávam jej dosť, dodávajú plackám výbornú chuť.
  4. Vznikne nám husté cestíčko, z ktorého pečieme na dolkovej panvici malé placky, ako dieťa si pamätám, že sme túto panvicu nemali, mama nám ich piekla veľké ako palacinky a my sme si do nich zabalili nakrájané paradajky a utiekli sme s nimi do záhrady na strom, kde sme sa hostili. Mama mi zakázala uverejniť fotku, na ktorej sa pečú placky, lebo je to 30 ročná stará panvica, ale ja som ju neposlúchla :) snáď mi to odpustí.
  5. Podávať môžeme podľa vlastnej chuti, mne stačí jednoduchý zeleninový šalát z toho, čo nájdem v záhrade, deti k tomu majú rady zemiakovú kašu.