« Naspäť na tento recept

Hubová polievka - ľahká a jednoduchá (fotorecept) verzia na vytlačenie

Ak mám mrazené podpinky/podpňovky/, varím ju aj v zime na spestrenie jedálnička - čo som urobila aj teraz v čase skorej jari...

Autor receptu: finczi

Postup receptu

Do hrnca s vodou som dala balíček mrazených húb / podpiniek /. Pred zamrazením boli očistené, pokrájané, umyté, prevarené, opláchnuté studenou vodou a odkvapkané / tak to robievame my doma /.
Hubová polievka - ľahká a jednoduchá (fotorecept) - obrázok 1

Pridala som jednu jarnú, pokrájanú cibuľku a varila som zhruba 20 minút.
Hubová polievka - ľahká a jednoduchá (fotorecept) - obrázok 2

Keď boli huby už polomäkké, pripravila som si jemnú zápražku z masti, hlad.múky a červenej mletej papriky, vliala som do polievky.
Hubová polievka - ľahká a jednoduchá (fotorecept) - obrázok 3

Pridala som dve kocky hubového bujónu / to som ho vyskúšala, inak bujóny používam veľmi zriedka /, ochutila som ešte peprom a soľou. Pripravila som si liate cesto z jedného vajíčka, asi 3 ČL hladkej múky a štipky soli.
Hubová polievka - ľahká a jednoduchá (fotorecept) - obrázok 4

Po dôkladnom vymiešaní som lievančeky vliala do polievky, premiešala / treba premiešavať aj pri liatí, aby sa cestíčko nespojilo do guľky /. Na záver som pridala / pokrájanú, mrazenú - mrazím si ju na sklonku augusta / petržlenovú vňať.
Hubová polievka - ľahká a jednoduchá (fotorecept) - obrázok 5

Kto má rád majoránku, môže vyskúšať. Ja ju do tejto polievky nedávam, ale nie je vylúčené, že to raz skúsim... Po prevarení je polievka hotová. Toto poľahky zvládnu aj začiatočníci. Dobrú chuť!
Hubová polievka - ľahká a jednoduchá (fotorecept) - obrázok 6

Suroviny




5
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist