Komentáre k receptu:
  • používateľ nemá avatarHaji 11. októbra 2017 o 23:09

    Zajímavá houba, pro mě novinka. Polévka musí být výborná, o vůni nemluvě. Díky za receptík a rozšíření obzorů.
    @zareaguj
  • tiginko - fotkaTiginko 11. októbra 2017 o 23:50

    parádna hubová "držkanda", až na to polievkové korenie robievam podobne, aj z iných húb a dochucujem hubovým práškom. Závidím jelenku, k tej sa neviem tu na dolniakoch dopátrať




    @zareaguj
  • sracz - fotkaSracz 12. októbra 2017 o 00:15

    Polievka s vynikajúcou chťou, @Jeery vážený priateľ. Pokiaľ som bol doma, často sa objavovala, vo viacerých variantoch spracovania, aj na našľom stole. Výborná huba s typickými "cencúľami" po klobúčikom. Ja som ich zbieral v okolí Košíc, v krásnom prostredí za Zborovom v okrese BJ a v lese za Kamennou Porubou (kde domáci zbierajú iba "gribi a kaľički, jelenka poprehýbaná je podľa nich "podlá huba"! Vrelo odporúčam ako Tvoj super rcp, tak aj jelenku samotnú do pozornosti Varecha. sk obce!
    @zareaguj
  • kuchticka - fotkaKuchticka 12. októbra 2017 o 07:06

    Prosim ta mily @ferko sracz, neviem co je jelenka. mozes poradit. Byvala som vasnivy hubar- teda hubarka - tam doma. Poznala som vela jedlych hub, ale neviem naprosto co je "jelenka". Nie je to nahodou huba liska? (po cesku). Vdaka za odpoved komukolvek co odpovie.
    @zareaguj
  • kimlo - fotkaKimlo 12. októbra 2017 o 08:05

    U nás jelenka rastie dosť hojne ale doteraz som ju nezbieral, takže vyskúšam.
    @zareaguj
  • mijaita - fotkaMijaita 12. októbra 2017 o 08:40

    Lošák zprohýbaný :-) Jako jelenku ho neznam. Tomu se říká rozšířený obzor :-)
    @zareaguj
  • mijaita - fotkaMijaita 12. októbra 2017 o 08:42

    p.s. koukam, ze i Jelenka zprohýbaná. Hmmm, úžasné!
    @zareaguj
  • jujoska - fotkaJujoska 12. októbra 2017 o 09:22

    @Kuchticka (12.10.2017 07:06)

    ceska liska je slovenske kuriatko
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 12. októbra 2017 o 09:37

  • jujoska - fotkaJujoska 12. októbra 2017 o 10:31

  • afataga - fotkaAfataga 12. októbra 2017 o 11:33

    Ja moc nie som na polievky, ale takuto mam rada, robievam z rydzikov a bez bujonu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarZahra 12. októbra 2017 o 12:34

    @Afataga (12.10.2017 11:33)

    tiez z rydzikov, je fantasticka!
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaIzabella929 12. októbra 2017 o 18:30

    Tieto prekrásne huby jelenku poprehýbanú som už zavárala..dostala sa mi do ruky ako darček a ja som nevedela rýchlo čo s ňou..tak som všetko zavárala so zeleninou..škoda, aká fajnovka by s nej bola...super polievočka a tá vôňa jelenky bola úžasná..od vtedy som ju nevidela..hneď by som si prisadla k tvojmu stolu..
    @zareaguj
  • jeery - fotkaJeery 12. októbra 2017 o 20:30

    @Kuchticka (12.10.2017 07:06)

    Jelenku poprehýbanú nájdeš na netu a lebo v atlase húb.


    @zareaguj
  • sracz - fotkaSracz 13. októbra 2017 o 01:18

    @Kuchticka (12.10.2017 07:06)

    Srdečne Ťa pozdravujem milá @Kuchticka a len na margo, pretože odpovedí sa nahrnulo. Nie, nie je to česká liška, ktorá je naozaj naše Slovenské kuriatko. @Jeery a @Tiginko pridali aj foto a práve na @Tiginko - vej vidíš "cencúle" pod klobúčikmi, zatiaľ čo kuriatko má "rebrované lupienky. Jelenka poprehýbaná je oveľa väčšia a vo farbe nie až tak markantne žlto oranžová ako "kurátenko". Je to vynikajúca jedlá huba a ľahko sa ju naučíš zbierať! Veľa zdaru a šťastia v našich lesoch!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJaalenka 13. októbra 2017 o 10:34

    Jelenka poprehýbaná je jedlá huba podobná kuriatku a na spodku má namiesto lupeňov tie cencúle. Treba zbierať len mladé plodnice, pretože staršie sú už tvrdé a nejedlé.
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 13. októbra 2017 o 18:29

    na jelenku sme nenatrafili, alebo mozno len nevsimli, tak ju nahradila hliva, postup vyborny, chvalim


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarRadost 13. októbra 2017 o 19:07

    @Mariamka (13.10.2017 18:29)

    a ja dnes detto postup s podpňovkou..tiež spokojnosť...:-)
    @zareaguj
  • jeery - fotkaJeery 14. októbra 2017 o 20:48

    Vďaka za komentáre a ako vidím všetci ste to zobrali za ten správny koniec. Inovácii sa medze nekladú. :-)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist