Hrušky v citrónovo-kokosovom chlebíku (fotorecept)

Autor receptu: babav

Recept ,ktory ma zaujal vzhladom aj chutou.

12
porcií
25 minút
príprava
55-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vybrala som tri hrusky,ktore sa zmestili vedla seba do chlebikovej formy.
  2. Pretoze hrusky vhodne na tento recept ,odroda Bocs, maju tvrdsiu supku,najskor som ich 15 minut varila vo vode ,do ktorej som pridala citron.
  3. Z vychladnutych hrusiek som zrezala spodok
  4. a ulozila ich vedla seba do maslom vymastenej a mukou vysypanej chlebikovej formy.
  5. Pripravila som si potrebne suroviny.
  6. Maslo som vymiesala s praskovym cukrom a postupne, za neprestajneho slahania, pridala citronovu stavu,po jednom vajcia ,potom po davkach muku (zmiesanu s praskom do peciva a solou) a mlieko .Nakoniec som primiesala kokosovu mucku.
  7. Hotovym cestom som zaliala pripravene hrusky.Formu som vlozila do rury predhriatej na 180 stupnov C , na zhruba 60 minut.
  8. Upeceny chlebik.
  9. Takto vyzeral spodok po vyklopeni z formy .
  10. Chlebik v reze.
  11. Tento sposob zapecenia hrusiek mozno vyuzit aj v inych clebikovych receptoch. Mne kombinacia hrusiek s citronom a kokosom chuti najlepsie.