Hrušky v citrónovo-kokosovom chlebíku (fotorecept)
Autor receptu: babav
Recept ,ktory ma zaujal vzhladom aj chutou.
12 porcií |
25 minút príprava |
55-60 minút na 180 °C |
Postup
- Vybrala som tri hrusky,ktore sa zmestili vedla seba do chlebikovej formy.
- Pretoze hrusky vhodne na tento recept ,odroda Bocs,
maju tvrdsiu supku,najskor som ich 15 minut varila vo
vode ,do ktorej som pridala citron.
- Z vychladnutych hrusiek som zrezala spodok
- a ulozila ich vedla seba do maslom vymastenej a mukou vysypanej chlebikovej formy.
- Pripravila som si potrebne suroviny.
- Maslo som vymiesala s praskovym cukrom a postupne, za neprestajneho slahania,
pridala citronovu stavu,po jednom vajcia ,potom po davkach muku (zmiesanu
s praskom do peciva a solou) a mlieko .Nakoniec som primiesala kokosovu mucku.
- Hotovym cestom som zaliala pripravene hrusky.Formu som vlozila do rury predhriatej
na 180 stupnov C , na zhruba 60 minut.
- Upeceny chlebik.
- Takto vyzeral spodok po vyklopeni z formy .
- Chlebik v reze.
- Tento sposob zapecenia hrusiek mozno vyuzit aj v inych clebikovych receptoch.
Mne kombinacia hrusiek s citronom a kokosom chuti najlepsie.