Hruškový krémový koláč s brusnicovou mrveničkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 21. septembra 2013
Hruškový krémový koláč s brusnicovou mrveničkou
Foto: droetker

Komerčný recept<br><br> Náročnosť: stredná<br> Doba prípravy: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 45 minút<br> asi 20 kusov<br>

20
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
180 ml
50 g alebo margarín
350 g
1 bal.
50 g
1 bal.
 štipka
1 ks
Na náplň:
1 kg alebo hruškový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 920g)
250 g
100 g
1 bal.
100 ml
2 ks
Na mrveničku:
60 g
90 g
60 g
1 bal.
60 g zmäknuté
Ešte potrebujeme:
1 ks (30x40 cm)




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo alebo margarín. V mise zmiešame múku s droždím. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko a všetko ručne premiešame dohladka. Cesto zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť tak dlho, kým sa viditeľne nezväčší jeho objem.

  2. 2

    Cesto zľahka poprášime múkou, vyberieme z misy a na zľahka pomúčenej pracovnej ploche krátko premiesime. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik (30 x 40 cm) a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto necháme znovu kysnúť na teplom mieste asi 15 minút.

  3. 3

    Na prípravu náplne olúpeme hrušky a nakrájame na tenké plátky, ktoré naukladáme na cesto (kompótované hrušky necháme odkvapkať na sitku). V mise vymiešame kyslú smotanu, cukor, puding, mlieko a vajcia dohladka. Náplň rovnomerne nanesieme na hrušky.

  4. 4

    Na prípravu mrveničky nakrájame brusnice nadrobno. V mise zmiešame múku, cukor a vanilínový cukor. Pridáme maslo a všetko ručne spracujeme na mrveničku. Vmiešame brusnice a rovnomerne nanesieme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 45 minút<br />

  5. 5

    Po vychladnutí koláč pocukrujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia