Hruškový koláč
Autor receptu: cokomilka
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v slovenskej domácnosti...
8 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 230 °C |
Postup
- Vymiesime cesto-paté brisé- z múky, masla,mlieka a soli, a štipky cukru.
Vypracujeme maslové cesto do gule, zabalíme do fólie a dáme do chladu na 30 min.uležať.
- Očistíme a nakrájame hrušky na rovnaké dieliky. Pokvapkáme citrónom.
Zašľaháme do hustej sladkej smotany žĺtky, maizenu-škrobovú múčku-cukor a alkohol.
- Vyberieme cesto, rozvaľkáme do silikónovej okrúhlej formy.
Nalámeme čokoládu na spodok cesta.
Naň uložíme do kruhu plátky hrušiek užším koncom do stredu.
Zalejeme smotanou.
Pečieme asi 30 min. v rúre .Dáme vychladnúť. Krájame na osminky kruhu.