Hruškové koláče

Hruškové hrebene z lístkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Rýchle, chutné a voňavé hruškové hrebene z lístkového cesta. Je to rýchlovka, ktorú sa vždy oplatí upiecť.

10
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lístkové rolované cesto si rozbalíme a porežeme ho radielkom na rovnaké kúsky. Každý kúsok narežeme tak ako je na obrázku. Očistené hrušky pokrájame na kocky, dáme ich na každý kúsok cesta, posypeme ich po vrchu škoricovým cukrom.
  2. Preložíme každý kúsok smerom k sebe, kraje pritlačíme prstami a vidličkou kolom dokola ešte spravíme zárezy.
  3. A vzniknú nám takéto hrebene.
  4. Uložíme ich na tanier.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň pripravené hrebene, ktoré po vrchu potrieme vodou. Pečieme na 200 stupňoch 15 minút do zlatista.
  6. Keď sú upečené, tak chvíľu počkáme a potom ich po vrchu poprášime práškovým cukrom.