Hrušková pizza so syrom s modrou plesňou (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Ked ideme von s priateľmi a skončíme v pizzerii, nikdy neviem čo si objednať, nie preto, že toho na výber nie je dosť, ale preto, že je všetko takpovediac na jedno kopyto, šunka, syr, nejaká sterilizovaná zelenina. Ked si robím pizzu doma vždy sa snažím urobiť ju inak, skúšam chute, a tu je jedna z mojich naj. Ako hovorím nie celkom typická, no stojí za vyskúšanie.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si cesto na pizzu. Ja som použila klasické z bielej múky miesené v pekárničke. Všetci máme už nejaké vyskúšané, jedná sa skôr o vrchnú vrstvu.
  2. Pripravíme si všetky ostatné suroviny. Červenú cibuľu a hrušky pokrájame na plátky .
  3. Cibuľu skaramelizujeme na panvici s troškou olivového olej. Keď začne cibuľa karamelizovať pridáme ku nej maslo a po odstavení, prelisovaný stúčik cesnaku. Cesto na pizzu si natiahneme do požadovaného tvaru a jemne ho potrieme oliv.olejom a balazamikovým octom, okoreníme. Následne na pizzu rozvrstvíme cibuľu.
  4. Poukladáme hrušky, špenát a syr ( niekedy používam nivu, inokedy gorgonzolu ) a dáme do vyhriatej trúby na 200 C . Pečieme asi 15 minút, kým kôrka nezozlatne.
  5. Chuť je pomerne netradičná, no hrušky skaramelizovaná cibuľa a slaný syr sa spolu krásne doplňujú .