Hrušková bábovka

Hrušková bábovka s kúskami bielej čokolády (fotorecept)

Autor receptu: chica114

Rýchla a veľmi dobrá bábovka :-)

15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som hrnček s objemom 250 ml. Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, kryštálového cukru, vanilkového cukru, roztopenej Hery, vajec, citrónovej šťavy a kakaa vymiešame cesto.
  2. Hrušky a čokoládu si nakrájame na malé kocky a pridáme do cesta.
  3. Rozmiešame a vylejeme cesto do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme asi 50 minút, každý nech si odsleduje zápalkou.
  4. Môžete použiť aj opačný variant, to znamená, že urobíte biele cesto a tmavú čokoládu. Hotovú upečenú a vychladnutú bábovku polejeme bielou čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že ju roztopíme na vodnom kúpeli s trochou Cery.