Plnené hrušky
Hruška v červenom víne plnená marcipánom a vlašskými orechmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Hrušky olúpeme, zo stredu odstránime jadro. Cukor nasypeme do hrnca a dáme skaramelizovať. Potrebujeme trošku
tmavší karamel, ale pozor, aby sme cukor neprepálili. Potom
prilejeme červené víno, pridáme škoricu, badián, klinčeky
a kardamóm. Keď víno zovrie, vložíme doň hrušky, ktoré
v ňom majú byť celé ponorené, a uvaríme do
polomäkka.
- Na plnku nasekáme vlašské orechy nadrobno, pridáme marcipán a keď je hmota príliš hustá, zriedime ju šípkovým lekvárom. Rukami všetko spolu zamiešame. Hmotou naplníme hrušky.
- Pripravíme si omáčku – do kastróla dáme šípkový lekvár, zalejeme vínom, v ktorom sa varili hrušky, a prevaríme.
Potom za stáleho miešania metličkou necháme v zmesi
rozpustiť čokoládu. Hrušku servírujeme poliatu omáčkou,
s kúskami vlašských orechov.
|