Hŕstková polievka

Hŕstková bylinková polievka (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Silvie Horeckej

10
porcií
15 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mletej rasce, horčicového semienka a sušeného koriandra vyrobíme v mažiari zmes.
  2. Nahý ovos (nemusí sa lúpať) namočíme na 3 - 4 hodiny do vody. Potom vodu zlejeme. Do hrnca dáme olivový olej a orestujeme na ňom pór a cibuľku nakrájanú na drobno.
  3. Pridáme kurkumu, papriku a kvaku nakrájanú na kocky. Po minúte senovku, saturejku, 1 ČL zmesi so sušeným koriandrom, mrkvu nakrájanú na tenké polmesiačiky a galangal koreň. Krátko ešte restujeme. Pridáme oba druhy šošovice, ovos, bobkový list, citronovú trávu a zalejeme vodou. Varíme cca 40 - 50 minút, kým nie sú strukoviny mäkké a ovos tiež. Pred dovarením cca 5 - 8 minút vhodíme do polievky brokolicu rozdelenú na ružičky, čiernu rascu a na záver perillovú vňať.
  4. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Brokolica sa nesmie rozvariť. Pred servírovaním z polievky vyberieme galangal, bobkový list a citrónovú trávu.