Karí ryža
Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept)
Autor receptu: stanci11
Prehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som sa
do
karí tak trošku na sladko. Podľa časopisu "Pošli
recept" je to príloha k indickým pokrmom, ale ja som si z toho spravila výborný
samostatný
chod.
1 porcia |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Jazmínovú ryžu som prepáchla dva krát vriacou vodou, prehodila do kastrólika, pridala karí, rascu, škoricu a klinčeky a trochu soli.
- Zaliala som skoro dvojnásobkom vody a varila 10 minút.
- Po 10 minútach som odstavila a nechala zakryté postáť ešte ďašlích 10 minút - všetká voda by sa mala vsiaknuť do ryže. Ja som mala určite viac vody ako bolo treba, takže nabudúce "od oka" uberiem, aby bola ryža menej lepivá.
- V medzičase som si namočila hrozienka a nasekala kešu. Hrozienka som potom tiež nakrájala na drobnejšie.
- Vo woku som si orestovala cibuľku na troške oleja a keď začala mäknúť pridala som nasekané hrozienka aj kešu. Krátko som orestovala a prihodila som hotovú ryžu.
- Už som to spolu len premiešala, prehriala a odstavila. Na ozdobu by sa bolo zišlo ešte pár celých kešu, ale došli, takže som "nečančala" :D Inak jeden krát som ju mala takúto samotnú, a do práce som si pripravila už aj "vynovenú" verziu s ananásom. Jedno aj druhé bolo fantastické. Možno ste takúto nasládlu karí ryžu zažili v indických reštauráciách, možno nie - ak nie, pripravte si doma, môže vás prekvapiť, aká je chutná :)