Karí ryža

Hrozienková karí ryža s kešu a ananásom (fotorecept)

Autor receptu: stanci11

Prehrabala som svoju kopu receptov, že reku, vyskúšam niečo nové :) A pustila som sa do karí tak trošku na sladko. Podľa časopisu "Pošli recept" je to príloha k indickým pokrmom, ale ja som si z toho spravila výborný samostatný chod.

1
porcia
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jazmínovú ryžu som prepáchla dva krát vriacou vodou, prehodila do kastrólika, pridala karí, rascu, škoricu a klinčeky a trochu soli.
  2. Zaliala som skoro dvojnásobkom vody a varila 10 minút.
  3. Po 10 minútach som odstavila a nechala zakryté postáť ešte ďašlích 10 minút - všetká voda by sa mala vsiaknuť do ryže. Ja som mala určite viac vody ako bolo treba, takže nabudúce "od oka" uberiem, aby bola ryža menej lepivá.
  4. V medzičase som si namočila hrozienka a nasekala kešu. Hrozienka som potom tiež nakrájala na drobnejšie.
  5. Vo woku som si orestovala cibuľku na troške oleja a keď začala mäknúť pridala som nasekané hrozienka aj kešu. Krátko som orestovala a prihodila som hotovú ryžu.
  6. Už som to spolu len premiešala, prehriala a odstavila. Na ozdobu by sa bolo zišlo ešte pár celých kešu, ale došli, takže som "nečančala" :D Inak jeden krát som ju mala takúto samotnú, a do práce som si pripravila už aj "vynovenú" verziu s ananásom. Jedno aj druhé bolo fantastické. Možno ste takúto nasládlu karí ryžu zažili v indických reštauráciách, možno nie - ak nie, pripravte si doma, môže vás prekvapiť, aká je chutná :)