Tvarohový zákusok
Hrnčekový tvarohový zákusok s ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Hrnčekové koláče zvládanu aj začiatočníci. Tieto koláče
nikdy nesklamú.
45-50 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Ingrediencie na cesto.
- Ingrediencie na plnku.
- Vajíčka, kryštálový cukor vymiešame do penista, postupne striedavo pridávame olej a vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajíčkam. Plech (30x40 cm) vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 do zlatista. Korpus necháme celkom vychladnúť.
- Maslo vymiešame s práškovým, vanilínovým cukrom do hladka, pridáme citrónovú kôru, kyslú smotanu a tvaroh, premiešame. Nanesieme na korpus, ovocie podľa seba nakrájame na plátky poukladáme na tvarohovú plnku. Pripravíme si želatínu podľa návodu.
- Trocha vychladnutou želatínou polejeme ovocie. Dáme do chladničky stuhnúť, dobrú chuť.